מושגים בסיסיים בגישור
- הליך גישור – הליך אלטרנטיבי לפתרון סכסוכים מחוץ לבית המשפט, בו נפגש מגשר עם המגושרים, כדי להביאם לידי הסכמה, ליישוב הסכסוך, מבלי שיש בידו סמכות להכריע בו. הליך גישור עשוי להסתיים בישיבת גישור אחת או במסגרת ישיבות בודדות. הליך גישור יכול ואף כדאי שינוסה טרם פנייה לבית המשפט (קרא עוד על יתרונות הליך גישור).
- מגשר – אדם ניטרלי ואובייקטיבי שממונה על ידי הצדדים (או בית משפט) לנהל את הסכסוך בין הצדדים בצורה מקצועית, בשיקול דעת ובאווירה נעימה ומכבדת. המגשר מסייע לצדדים לסכסוך להגיע להבנות בדרך של ניהול משא ומתן חופשי, מבלי שיש בידו סמכות להכריע בסכסוך.
- מגשר מהו"ת – מגשר מוסמך הנכלל ברשימת המגשרים הכללית מטעם הנהלת בתי המשפט, רשימת המגשרים שלא בענייני משפחה. מגשר מהו"ת הנו מגשר המוסמך לנהל פגישת מהו"ת (פגישת תיאום היכרות ותיאום) עם בעלי הדין, ישיבה בה הצדדים חייבים להתייצב טרם ישיבת קדם המשפט הראשונה מול שופט, לצורך בחינה האם מסכימים ליישב את הסכסוך ביניהם בהליך של גישור. אם בעלי הדין מסכימים להליך גישור, מגשר המהו"ת ישמש כמגשר בהליך הגישור ביניהם.
- גישור מהו"ת – הליך גישור שמתחיל לאחר פגישת מהו"ת בין בעלי הדין.
- מגושר – צד המשתתף בהליך הגישור. מספר המגושרים בהליך יכול להיות 2 ויותר.
- ישיבת גישור – ישיבת גישור אורכת כ-3 שעות. ישיבת גישור כוללת לרוב פגישות משותפות ופגישות נפרדות, ע"פ שיקול דעתו של המגשר. קראו כיצד מתנהלת ישיבת גישור.
- ישיבת גישור מרתונית – ישיבת גישור אחת המנוהלת ברצף לאורך יום שלם, עד אשר מגיעים להסכמה.
- פגישה משותפת – בפגישה משותפת נוכחים הצדדים והמגשר/ים, וכל מי שיש בידו לסייע להביא את הצדדים לסיום הסכסוך. למשל: עו"ד, מומחים. קראו עוד על פגישה משותפת.
- פגישה נפרדת – פגישה פרטית אחד-על-אחד של כל צד עם המגשר/ים. בפגישה זו יש סודיות נוספת בין המגשר לאותו הצד. קראו עוד על פגישה נפרדת.
- חיסיון הליך הגישור – כל מה שנאמר, מוצע או מוצג בהליך הגישור חוסה תחת חיסיון. סעיף 79ג(ד) לחוק בתי המשפט קובע כי "דברים שנמסרו במסגרת הליך גישור, לא ישמשו ראיה בהליך משפטי אזרחי".
- גישור ב- CO / גישור בזוג – הליך גישור המנוהל על ידי שני מגשרים.
- הצעת מגשר – כאשר המגושרים לא מצליחים להסכים על פתרון לסיום הסכסוך ביניהם, המגשר רשאי להציע מטעמו פתרון ישים, שיש ביכולתו לסיים את הסכסוך. הצעת המגשר כמובן אינה מחייבת את הצדדים.
- הסדר גישור – הסכם בין המגושרים המסכם את ההבנות שהושגו במהלך הגישור ליישוב הסכסוך ביניהם. לאחר חתימת הצדדים או באי כוחם על הסדר הגישור מדובר בחוזה מחייב לכל דבר ועניין. ניתן להגיש בקשה לבית המשפט למתן תוקף של פסק-דין (אם יש צורך ורצון מבחינת הצדדים). להסדרי גישור יש אחוז קיום גבוה במיוחד של כ-90%.
- חתימת קיום – מדובר בחתימה נוספת על הסדר הגישור והיא חתימתו של המגשר שניהל את הליך הגישור. חתימת הקיום מתווספת לחתימות הצדדים ומציינת כי ההסדר הושג ונחתם לאחר הליך גישור.
להתייעצות ראשונית ללא עלות או לקביעת ישיבת גישור – צרו קשר עכשיו.