איך לבחור מגשר עסקי: מדריך מקיף

בין אם אתם מנהלים מנהלים משא ומתן ומתקשים להתקדם ו/או מנהלים תיק בבית המשפט ו/או מתמודדים עם סכסוך פנימי בחברה ו/או סכסוך עם לקוח או ספק,

מגשר עסקי יכול לסייע להגיע לפתרון המוצלח ביותר לכל הצדדים.


הנה כמה טיפים שיעזרו לכם בחיפושכם אחר המגשר העסקי המתאים עבור הצרכים המדויקים שלכם.

הכשרה והסמכה – גישור אינו מקצוע מוסדר

חשוב לברר כי המגשר למד במוסד מוכר וקיבל הכשרה עיונית ומעשית בגישור.

בנוסף, ניתן לבדוק בנקל (על ידי חיפוש שמו ברשימת המגשרים החיצוניים באתר נט המשפט) אם המגשר מצוי ברשימת המגשרים של בתי המשפט. מגשר המצוי ברשימה זו נקרא גם מגשר מהו"ת (מידע היכרות ותיאום).
ידיעה כי מגשר הנו גם מגשר מהו"ת תניח את דעת הצדדים כי מדובר בוודאי באיש מקצוע המוכר למערכת המשפטית ונמצא כשיר, שכן עבר בחינות ונבדקו כישוריו לנהל הליכי גישור.

ניסיון ותחום התמחות

בחרו מגשר אשר "חי את השטח" ועוסק בגישור כתחום עיסוקו העיקרי.
כאשר אתם שוקלים בחירת מגשר עסקי, חשוב לבדוק מה תחום עיסוקו – גישור עסקי או גישור משפחה (כמובן יש מגשרים שמתמחים בשניהם).
מגשר אשר בעל ניסיון ומתמחה בתחום העסקי יהיה בוודאי בקיא בדינמיקה והאתגרים הייחודיים בסכסוכים הדומים לשלך וידע להנחות אתכם לעבר פתרון מיטבי.

מגשר עסקי שהוא גם עורך דין

ראשית ייאמר כי מגשר עסקי לא חייב להיות עו"ד. יחד עם זאת, מגשר עסקי בעל הסמכה כעורך דין מביא עמו יתרון משמעותי לתהליך הגישור – הבנה משפטית מעמיקה, המובילות לניהול הליך גישור נהיר, מהיר ומוצלח.

למגשר בעל השכלה משפטית הבנה מעמיקה של החוק, מה שמאפשר לו לנהל את המו"מ בין הצדדים תוך מודעות לזכויותיהם ותחומי החוק הרלוונטיים. בנוסף, הידע המשפטי שלו יכול לסייע במציאת פתרונות שיתאימו לא רק לצרכים העסקיים, אלא גם למסגרת החוקית, ובכך להבטיח שההסכמות יהיו מחייבות וניתנות לאכיפה.

במקרה של גישורים בסכסוכים המצויים בהליך משפטי, מגשר עסקי שהנו גם עו"ד יוכל בנקל להבין את משמעות הטענות המשפטיות ומשקלן בהליך הגישור ולתקשר בקלות עם עו"ד המייצגים בתיק – מה שיוביל לייעול ההליך וחיסכון בזמן לעבר מציאת פתרון המיטיב עם כל הצדדים.

מניסיוני בסכסוכים המצויים כבר בהליך משפטי והצדדים מיוצגים, עו"ד המייצגים בתיק לא פעם מעדיפים לנהל הליך גישור בפני מגשרים שהנם עו"ד לאור הסיבות שצוינו כאן.

המלצות ופידבקים

שימו לב כי בניגוד לשירותים אחרים סביר להניח שלא יהיה אפשרי לשוחח עם לקוחות ממליצים, שכן השירות שניתן במסגרת הליכי גישור הוא סודי ומגושרים רבים לא מעוניינים להיחשף ולשמור על סודיות, מטעמי פרטיות ו/או שמירה על מוניטין.

במילים אחרות, אם אינכם מצליחים לקבל פידבקים אין הדבר מעיד בהכרח לרעתו של המגשר, אולם מומלץ לבקש לנהל שיחה טלפונית להיכרות קצרה עם המגשר ולהתרשם בעצמכם.

זמינות וגישה שירותית

בדקו שהמגשר זמין לנהל הליך גישור בזמן שנוח לכל הצדדים בסכסוך ונכון להתאים את עצמו בהתאם לדחיפות במציאת פתרון וסיום הסכסוך.

ודאו בשיחה עם המגשר שהוא בעל גישה נעימה, נגישה ושירותית.

עלויות

שאלו מה עלות הגישור. עלות שעת גישור משתנה ממגשר למגשר.

מגשר שהנו עו"ד גובה בממוצע לשעה בין 600 – 1,200 ש"ח, מכל צד לסכסוך, כך שעלות הליך גישור מסתכמת באלפי שקלים ובוודאי חסכונית לאין שיעור לעומת ניהול הליך משפטי ו/או בוררות.
חשוב להבין מראש כיצד מחשבים את עלות הגישור, לרבות גבייה בגין שעות הכנה.

סיכום

בחירת מגשר עסקי היא החלטה קריטית אשר עשויה להשפיע על הצלחת התהליך.
הקדישו זמן לשקול את כל הפרמטרים ולבחור במגשר שהכי מתאים לצרכים שלכם.

יש לכם שאלות נוספות? מוזמנים לפנות אלינו – צרו קשר.

בהצלחה!